Workshops/news

THE BOLLYWOOD EVENT OF THE YEAR!
Bollywood Flashmob in Örebro 15/6-2013 
Practice will take place at the big indoor arena at Örebro University.
Vi tränar på Örebros universitet stora idrottshallen:
Saturday/ Lördag 18 maj kl: 12-12.30
Saturday/ Lördag 25 maj kl: 11-12.15
Saturday/ Lördag 8 juni kl: 12-13.30
Friday/ Fredag 14 juni kl 19-20.30
Is your name not on the list? Tighten the turban and sign up! See mail adress below.
För mer information och anmälan vänligen kontakta Josefin Wikström på mail [javascript protected email address]
www.yogaanddance.n.nu
Varmt Välkomna! Welcome! Aapka Swagat hain!
Spread the word we are aiming for 100++ dancers!
 
 
Bli med att dansa och Yoga tillsammans med Josefin Wikström på Yogahuset det 22 juni!!

En donationslördag till förmån för Azahar organisation. 22/6 Yogahuset-Falun
Azahar foundation arbetar med att utbilda unga människor i utsatta situationer via konsten och yogan stärks deras självförtroende, en negativ miljö med mycket våld kan vändas till en positiv framtid. Med flera projekt i Kambodia och världen runt ger yogan en stund av glädje och frid-din donation är oerhört värdefull. 

Mer information se: http://www.azaharfoundation.org/index.html

16:00-17:00 - Bollywood dans 
Josefin Wikström har under sina många år i Indien samlat på sig de galnaste dansstegen från Bollywood och lovar en lördag med många skratt och härlig Indisk musik. Vi lär oss grundsteg och en lättare koreografi till Bhangra musik från Punjab! Knyt turbanen och dansa som om du vunnit på lotto!

17:15-18:45 - Jivamukti yoga
Jivamukti Yoga- En väg mot frihet genom medkänsla och kärlek för alla levande varelser.
En fysisk yoga form som bygger på Vinyasa Krama sekvenser med mycket personlig uppmärksamhet mot varje deltagare. Klassen innehåller chanting, en inblick i filosofin som baseras på ett månadsfokus som studeras och lärs ut i klasserna. Vi inkluderar också Nada yoga som ett energi givande och stämningsfullt element. Klassen avslutas med en kortare meditation. Denna klass passar alla som gått en grundkurs i yoga samt även till mer erfarna yogautövare.
www.jivamuktiyoga.com

Josefin Wikström är utbildad av Jivamukti yogans grundare David Life och Sharon Gannon och undervisar i Sverige samt på Brahmani Yoga i Goa Indien på vinterhalvåret. Hon är har även fullfört Ashtanga Vinyasa yoga 500 timmars certifisering hos internationella Yoga alliance. Hon har gått sina lärarutbildningar hos David Swenson, John Scott samt bott i Mysore Indien under en två års period för att fördjupa sin förståelse av yogan.

Varmt Välkoma till en glädje givande lördag!

Josefin Wikström
www.yogaanddance.n.nu
 
YOGA WEEKEND WITH JANE SLEVEN in ASKERSUND:
28-29 september
More information coming soon..
 
 

 

Lärarutbildningar Bolly Beat: Linköping 11-12 maj anmälan via Gymnastikföreningen Öst Kari Ånberg Bolly beat Bas Lillsved Stockholm: 2-3 Juli

Bolly Beat Move Lillsved Stockholm 4-5 Juli

Bolly Beat Bhangra Lillsved Stockholm 6-7 Juli

http://ga.gymnastik.se/iframe/kurser/visa_alla_kurser.asp

Jivamukti Yoga & Bollywood Dans 19-21 juli 2013 Anmälan se www.naturby.se

- RETREAT HELG

Välkomna till en helg i vackra Åfallet Naturby, fylld av dynamisk Jivamukti yoga och sköna naturupplevelser. Jivamukti yogan är en av de snabbast växande yogaformerna i världen just nu med sina helhetliga klasser fyllda av Vinyasa sekvenser som är baserade på olika teman inom den yogiska filosofin.

Jivamukti-yogan är utformad av Sharon Gannon och David Life som är Josefins lärare. Kunskapen kommer från en lång linje med yogiska mästare så som Sri K Patthabi Jois, Swami Niramalananda and Shri Brahmananda Saraswati. Varje klass innehåller en dynamisk sekvens av yogapositioner som sätts samman av ett flyt mellan andning och rörelse: Shastra-läran om de yogiska skrifterna, Nada Yoga musik som passar klassens tema, Ahimsa vänlighet och medvetenhet mot varandra och vår omgivning, Bhakti yoga med hängivenhet till vår yoga som ett naturligt medvetande tillstånd och mantra repetition på sanskrit samt Dhyana-meditation.

För mer information om Juvamukti yoga se:

www.jivamuktiyoga.com

Vi väver in magin från skogen in i vår yoga till en upplevelse utom det vanliga! Morgonklasserna är utformade så att alla nivåer av utövare kan vara med. Eftermiddagsklasserna är en lugnare variant av Jivamukti med chakra (energi) balanserande övningar samt Pranayama och meditation. Vi avslutar dagarna med glädjen och rytmerna inom Bollywooddansen.

ASHTANGA VINYASA YOGA WEEKEND:

Helg retreat

Ashtanga Vinyasa Yoga. Välkomna till en helg fylld av yoga och vackra naturupplevelser!

Under helgen fördjupar vi oss i Ashtanga Vinyasa Yogans första serie- Primary serie vi ser på syftet bakom varje position och hittar sambandet mellan andning och rörelse-Vinyasa.

Dagen avslutas med mjukyoga andningsövningar och meditation som öppnar upp spänningar i kropp och sinne.

Helgen passar alla nivåer av deltagare där vi har en Mysore klass tidigt på morgonen följt av en introduktions klass med grunden inom Ashtanga Yogan.

Ashtangayoga är en kraftfull, dynamisk yogametod med sina rötter i Mysore, södra Indien. Sri K. Pattabhi Jois är grundaren av ashtanga yoga ,Pattabhi Jois var lärjunge till Krischnamacharaya, som brukar kallas den moderna hathayogans fader. Yogan ger dig verktygen för att komma i kontakt med och hela dig själv samt gör dig mer närvarande, fokuserad och balanserad, såväl mentalt som fysiskt. Andning och rörelse är centrala för ashtangayoga. Du använder dig av en särskild andningsteknik (ujjayi), och rör dig hela tiden i takt med andningen och andningen binder ihop olika yogaställningar (asanas) med vissa rörelsesekvenser (vinyasas). Andningen och flödet tillsammans med s.k. kroppslås (bandhas) skapar en inre värme som gör så att du svettas. Den alstrade värmen gör dig mjukare, mer flexibel, samt renar också organ, nervbanor, muskler och leder från gifter och slaggprodukter. Blodcirkulationen ökar, syrehalten förhöjs, immunförsvaret stärks och blodtrycket sänks. Energiflödet öppnas upp och med regelbunden träning blir du frisk, stark och smidig.En dynamisk form av yoga som hjälper dig att justera, rena och balansera kroppen, skapa rörlighet, styrka och fram- förallt sinnesfrid. Få en upplevelse av att du landar i kroppen, ögonen blir klara och strålar, och kommer in i ett tillstånd av fridhet. En uråldrig lära som i århundrade skapat stillhet i själen och fantastisk energi i kroppen.

<


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)